regels huwelijk

In Nederland zijn er heel wat regels met betrekking tot het huwelijk. Wanneer je naar andere landen gaat kijken gelden er bij sommige landen toch nét wat andere regels.

Ga in Indonesië niet ‘s nachts op date

Je kunt als jongere beter niet ‘s nachts (na 21.00 uur) een afspraakje hebben, tenminste niet als je op het Indonesische eiland Java woont. Als je namelijk hierop betrapt wordt, dan moet je verplicht trouwen met je date. Op deze manier willen de lokale autoriteiten voorkomen dat de jongeren seks hebben tussen ongehuwde stellen. Het is voor Indonesiërs belangrijk om de eer van jonge vrouwen te beschermen. Deze maatregel moet meer zwangerschappen van ongehuwde vrouwen voorkomen.

Trouw niet 4 keer met dezelfde man in Kentucky 

Niet alleen in Indonesië houden ze er rare regels op na met betrekking tot het huwelijk. Zo mag je in de Amerikaanse staat Kentucky niet vier keer met dezelfde man trouwen. In Halethorpe (Maryland) mag je zelfs niet langer dan één seconde zoenen. In Frankrijk mag je dan weer niet zoenen als je in de trein zit.

Verplicht dezelfde achternaam in Japan

In Japan ben je verplicht om na het huwelijk dezelfde achternaam te voeren. Dit mag zowel de naam van de man als vrouw zijn. Je mag dus niet je eigen naam behouden of een dubbele naam gebruiken. Verder mag een Japanse man trouwen vanaf zijn achttiende, een vrouw al vanaf de leeftijd van 16 jaar. Tot slot, moet er na een scheiding minstens zes maanden gewacht worden tot er opnieuw getrouwd mag worden.

Aparte regel in Groot-Brittannië

Als je zwanger bent, kun je het best in Groot-Brittannië wonen. Daar mag je namelijk altijd en overal plassen, zelfs in de helm van een politieagent.

Zo zie je maar weer dat er veel cultuurverschillen zijn in de wereld, zo zijn de regels in Nederland nog zo gek nog niet.