Photo © www.arnoldhenri.comHet dragen van bruidskleding is onderdeel van het hele ritueel ‘trouwen’. De mode voor de mannen verandert nagenoeg niet, zij zullen doorgaans een (drie-delig) pak dragen.  Vroeger moest de bruidegom ook nog een strikje of stropdas dragen, tegenwoordig is dat geen must meer. Het wordt nog wel veel gedaan, om de traditie in stand te houden.

De hedendaagse bruidsjurk is traditioneel nog het vaakst wit van kleur. Wit staat voor puurheid, onschuld en maagdelijkheid. De bruidsjurken zijn ook steeds vaker van een andere kleur dan wit waarbij champagnekleur of een andere wittint de populairste zijn, maar ook rode, paarse of zelfs zwarte jurken worden gedragen. Er wordt niet vaak gekozen voor de kleur groen, omdat groen staat voor ‘ontrouw’. Soms draagt de bruid een stijlvol (broek)pakje of misschien wel een hele extravagante jurk. In feite maakt het niet, als de bruid zich maar goed voelt. De keuze is oneindig. Ze wil er natuurlijk op z’n allermooist uitzien en het stralend middelpunt zijn.

Als de stelletjes nog enige tradities in ere willen houden, dan kunnen ze ook iets dragen naar: ‘Something old, something new. Something borrowed and something blue’. Het staat voor continuïteit, optimisme, weelde en trouw. Vrouwen gooien hun bruidsboeket naar de vrijgezelle dames, de bruidegom kan de kousenband van de bruid gooien (video) naar vrijgezelle heren. Degene die de kousenband vangt, zal de volgende zijn die gaat trouwen.