Of een andere leuke woning, want geld voor een riant landhuis hebben we natuurlijk niet allemaal. Als getrouwd bent wil je in ieder geval zo snel mogelijk ook een eigen thuis. Vaak woon je al samen voor je gaat trouwen, maar je eerste woning is nou eenmaal vaak niet het huis waar je van gedroomd hebt. Om dat te realiseren kom je vaak uit op een koopwoning, dus is het goed om je alvast te informeren wat hier allemaal bij komt kijken. De weg op Funda ken je vast al wel, maar over het financieren van een huis met een hypotheek zijn vaak veel meer vragen.

 

Interessante mogelijkheden voor wie getrouwd is

Wanneer je als echtpaar een huis gaat kopen, en dus een hypotheek afsluit, zijn er vaak extra opties bij het financieren. Dit komt omdat je als getrouwd stel voor de wet ook automatisch fiscaal partner van elkaar bent. Dit zorgt ervoor dat je de hypotheekrenteaftrek onderling zo optimaal mogelijk kunt verdelen. Door te schuiven met aftrekposten en inkomen profiteer je zo van veel meer belastingvoordeel dan wanneer je geen fiscaal partner bent. Hoe je het precies verdeelt maakt niet uit, als het samen maar op 100% van je inkomen en aftrekposten uitkomt. Dit kan honderden en soms duizenden euro’s per jaar schelen!

 

Laat je goed informeren

Ook wanneer je nog niet getrouwd bent of een samenlevingscontract hebt kan het goed zijn om je in deze materie te verdiepen. Dat kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het huis dat jullie eerst op het oog hadden maar niet konden betalen ineens toch tot de mogelijkheden behoord. Het is misschien niet de meest romantische reden om te trouwen, maar als je toch al aan trouwen dacht is dit misschien een goede extra motivatie. Wil je alvast weten hoe het financiële plaatje eruit zal zien voordat je op één knie gaat? Dan kun je ook in alle rust eens online je hypotheek uitrekenen en bekijken of het voor jullie de moeite waard is.

Samen een huis kopen