Als je denkt aan kleding voor je bruiloft, is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk de trouwjurk en schoenen voor de bruid. Maar ook bij de keuze van de outfit van de bruidegom is het belangrijk dat hij niet over een nacht ijs gaat. Als het trouwpak aangeschaft is, is het tijd om bijpassende schoenen te vinden. De schoen voor de bruidegom is misschien het laatste waar je aan denkt bij het aanschaffen van kleding, maar toch is het kopen hiervan ook geen eenvoudige keuze.

Schoenen in kleur

Bij het kopen van trouwschoenen voor de bruidegom moet je op verschillende zaken letten: de schoen moet uiteraard passen bij het pak dat hij draagt. Je kunt kiezen voor een traditionele kleur als zwart of bruin, maar ook bijzondere kleuren als wit, ivoor, grijs of cognac zijn mogelijke schoenkleuren. Als je echt bijzonder wil zijn en wil opvallen, kies dan voor felgekleurde schoenen. Heb je gekozen voor een kleurenthema op je bruiloft, dan kun je ook gaan voor schoenen in die kleur. Daarnaast is het kiezen van accessoires, zoals een riem, die passen bij de kleur schoenen van de bruidegom een trend.

640_paarse schoenen bruidegom

Sokken

sokken-match-schoenen1Niet alleen de schoen is belangrijk. De bruidegom moet ook aandacht besteden aan de sokken die hij draagt. Sportsokken zijn natuurlijk geen goed plan onder een trouwpak. Daarnaast moet je bedenken of je sokken wil dragen in een neutrale kleur, of juist in een opvallende kleur, die bijvoorbeeld past bij de kleuren van de decoratie op de feestlocatie of bij de jurk of schoenen van de bruid.

Kortom, wie denkt dat opvallen met schoenen en kleding alleen voor de bruid is, heeft het mis. Ook de bruidegom kan ervoor kiezen om flink uit te pakken met zijn outfit.